Apteekki tarjoaa monipuolisia palveluita myös digitaalisesti

Julkaistu: 1 March 2022


Apteekeissa on tarjolla paljon erilaisia palveluita ja nykyään asiointi on yhä helpompaa, koska apteekissa voi asioida omalta tietokoneelta tai älypuhelimelta käsin. Verkkoapteekkien, kuten Nettiapteekki.fi lisäksi älypuhelimeen on tarjolla paljon erilaisia digisovelluksia. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme on apteekki, sieltä saatavat erilaiset palvelut sekä uudet palvelumuodot. Toivottavasti löydät blogista paljon hyödyllistä tietoa apteekkipalveluista ja erilaisista tavoista asioida apteekissa.

Apteekki palvelee monella tavalla

Apteekin tärkein tehtävä on lääkkeiden saatavuuden turvaaminen, lääkehuolto, lääkeneuvonta ja terveyden edistäminen. Terveyden edistämiseen kuuluu myös sopivien itsehoitotuotteiden valinnassa auttaminen sekä terveysneuvonta. Apteekeista saa myös paljon lisäpalveluita, joihin kuuluvat esimerkiksi reseptien uusinta, jossa apteekin henkilökunta uusii asiakkaan puolesta eReseptit sekä myös yksityisillä lääkäriasemilla kirjoitetut reseptit. Reseptit uusitaan omakannan reseptikeskuksessa. Kaikkia reseptejä ei kuitenkaan voi uusia apteekin tai omakannan kautta. Annosjakelu on myös apteekissa tarjottava palvelu, jossa asiakkaan lääkkeet jaetaan apteekissa annospusseihin kahden viikon eriin. Usein annosjakelu palveluun liittyy myös lääkityksen tarkistuspalvelu, mutta tarkistuspalvelun voi myös tilata apteekista erikseen. Annosjakelu palvelu ja reseptin uusinta palvelevat hyvin esimerkiksi iäkkäitä henkilöitä.

Verkkoapteekista voi tilata sekä reseptilääkkeet että muut apteekkituotteet

Monet suosivat verkkoapteekissa asiointia sen helppouden ja vaivattomuuden vuoksi. Verkkoapteekissa voi asioida milloin ja missä vain, kun itselle parhaiten sopii. Vaikka apteekissa asioidaan digitaalisesti, saa myös verkkoapteekista lääkeneuvontaa halutessaan. Tilatut lääkkeet ja apteekkituotteet toimitetaan kotiin tai ne voidaan noutaa luovutusautomaatista. Pakettiautomaatin etuna on myös se, että lääkkeet ja muut tuotteet voi hakea sieltä silloin kuin omaan aikatauluun parhaiten sopii. Lääkkeitä voi myös tilata videoapteekista, jossa saa samalla lääkeneuvonnan, jonka jälkeen lääkkeet voi joko hakea noutoapteekista tai ne toimitetaan kotiovelle. Tällä hetkellä Suomessa toimii noin 80 verkkoapteekkia. Apteekin laillisuuden ja toimiluvan voi tarkistaa Fimealta, joka sekä myöntää apteekeille toimiluvat että valvoo niiden toiminnan lainmukaisuutta. Apteekin toiminnassa yksi keskeinen asia on aina turvallisen lääkehoidon takaaminen, olipa kyse henkilökohtaisesta asioinnista apteekissa tai digitallisista palveluista. Digitaalisia ratkaisuja kehitetään jatkuvasti suuntaan, jossa ne tarjoavat asiakkaille helposti saavutettavia, mutta turvallisia palveluita apteekista saatavien palvelujen rinnalle.

 

jaa